מצרכים
קילו קמח
2 כפות שמרים
50 גרם חמאה רכה + 50 גרם מומסים למריחה על הבצק אחכ
60 מ"ל שמן (6 כפות)
2 ביצים L
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
480 מל מים ( 2 כוסות)
למילוי
גבינת טוב טעם
1 קופסא ריקוטה פרסקה
250 גרם מוצרלה מגורדת + 250 מוצרלה מגורדת לציפוי
ביצה
מלח + פלפל
ביצה + כף חלב למריחה על המאפים לפני התנור
אופן ההכנה
שמים שמרים + כוס מים + סוכר בכד מדידה מערבבים ושמים בצד 10 דקות להתעוררות השמרים.
שמים את תערובת השמרים + חצי כוס מים נוספים (חצי כוס המים השני שמים בצד ובודקים האם הבצק יבש - מוסיפים אותו בתחילת תהליך הלישה),
מוסיפים על המים את הקמח, הביצים, השמן והחמאה.
מערבבים במיקסר עם וו לישה, אם צריך עוד מים מוסיפים, לשים 6 דקות ואז מוסיפים את המל. לשים 6 דקות נוספות.
הבצק צריך להיות רך וגמיש, ייתכן ותיאלצו להוסיף עוד חצי כוס מים.
שמים את הבצק להתפחה ראשונית של רבע שעה.
בזמן זה מכינים את המלית - מערבבים את כל חומרי המלית ביחד, ומניחים בצד.
מורידים מהנפח של הבצק ושמים בצד להתפחה נוספת של שעה.
פותחים תנור ל- 190 מעלות - סטטי למגש אחד, טורבו ל-2 מגשים ויותר.
מכינים כדורים של 50 גרם לאישים קטנים, או מחלקים ל-4 אימרולי משפחתי.
פותחים כל כדור עם מערוך לפיתה - שמים כפית גדושה מהמלית סוגרים את הבצק, הופכים ומעט פותחים את הכדורים עם מערוך.
שמים את הכדורים במגש תבנית תנור עם נייר אפייה, מורחים ביצה עם חלב על המאפים ומכניסים ל- 15 דקות לתנור החם.
אופציית הגשה ראשונה - למרוח בחמאה מומסת איך שיוצא מהתנור.
אופציית הגשה שנייה - להוציא מהתנור לשים תלולית של מוצרלה ולהכניס ל- 5 דקות נוספות לתנור החם. להוציא ולמרוח חמאה על צדדי המאפה.
ניתן גם להכין מראש ולהקפיא.
להכין את כל השלבים - לפני הכניסה לתנור ומריחת הביצה, לשים בתבנית סגורה, כאשר בין האימרולי מפרידים ניירות אפייה.מוציאים על השיש שעתיים לפני להפשרה + עוד חצי שעה תפיחה.
או להוציא לילה לפני למקרר ואז רבע שעה בחוץ.