03 Nov
03Nov

(כ 10 גלילות)

מצרכים

50 גרם חמאה מומסת/ נטורינה לפרווה

50 גרם קמח

50 גרם אבקת סוכר

50 גרם חלבוני ביצה

קורט מלח


למלית

250 מל שמנת מתוקה להקצפה / שמנת צמחית לפרווה

כף פודינג וניל

כף גבינת שמנת/ מסקרפונה - לוותר אם רוצים פרווה

כפית אבקת סוכר

מעט מחית וניל/ תמצית וניל


100 גרם שוקולד חלב/ מריר/ לבן

10 גרם (כף) שמן צמחי.


נייר כסף לגילגול 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל180 מעלות טורבו.

מערבבים בקערה את היבשים - מלח, קמח ואבקת אפייה, מוספים את החלבונים ומערבבים באמצעות מטרפה ידנית לבלילה אחידה.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב עם המטרפה, עד לבלילה חלקה ואחידה.


פורסים נייר אפייה על תבנית תנור, ומורחים באמצעו פלטה מעט מהתערובת.

חשוב שהתערובת תהייה דקה ואחידה ככל האפשר.

מכינים ככה 3-5 יריעות שטוחות של התערובת ומכניסים לתנור ל- 7-8 דקות עד שהטוויל שלנו השחים בצדדים ובאמצע עדיין קצת בהיר.

בינתיים מכינים גלילים מנייר כסף. - תכינו מספר גלילים כמספר היריעות שהכנסתם לתנור.

מוציאים מהתנור ומייד מגלגלים על נייר האלומיניום שהכנו מראש. חשוב לעבוד מהר, לכן אל תכינו יותר מ3-5 יריעות כדי שלא יתקשו וישברו.!!!!

עוזבים להתקררות על השיש - כמה דקות עד שמתגבש ובעדינות מוציאים את גלילי האלומיניום. מניחים את הטווילים בקופסא עם מכסה הרמטי - עד המילוי.

חוזרים שוב על הפעולה של שיטוח הבלילה והכנסה לתנור, גילגול וקירור - עד שכל הבלילה נגמרת.


למלית:
מקציפים באמצעות מיקסר יד/ מיקסר את כל מוצרי המלית וקצפת יציבה.
שמים את המילוי בשקית זילוף עם צנטר כוכב.


למילוי הגליליות:

מסירים בעדינות את נייר הכסף, באמצעות שקית הזילוף ממלאים את הגליליות במלית. שמים בקופסא ושומרים במקפיא.

לציפוי:

ממיסים שוקולד ושמן בפולסים במיקרוגל. 
מוציאים את הגליליות הקפואות (לפחות שעתיים במקפיא) וטובלים את הקצוות של הגליליות לאיטום מוחלט. או טבלו את כל הגליליות בשוקולד המומס.


שומרים את הגליליות במקפיא ואוכלים מהמקפיא כמו גלידה.


טיפים:

נשארה יתרה לבלילה? 
מירחו אותה בצורה ישרה וחלקה על נייר האפייה, הכניסו לתנור, הפעם ל10 דקות ואחכ תיתנו לזה להתקרר ואז בעזרת הידיים תשברו את זה לחתיכות קטנות - מושלם לציפוי מעל קינוחים.
זה נקרא פייטה בשפה המקצועית.

רק שימרו את זה בצנצנת או קופסא סגורה היטב.


יש אפשרות להמיר את כל המתכון לפרווה- השתמשו בנטורינה במקום חמאה, ותרו על גבינת השמנת במילוי, והשתמשו בקצפת צמחית.

השתמשו בשוקולד מריר לציפוי.


למתכון המצולם ניתן להיכנס לאינסטגרם, לטיק טוק או ליוטיוב שלי

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.